YORKSHIRE PUDING RECEPT

13. march 2012 at 12:48 | *posted by KeT |  WORLD COUSINE
Yorkshire pudding není pudding v pravém slova smyslu, jak jej známe my. Je to těsto, pečené v troubě a většinou se dává k omáčkam ap. Nikdy předtím jsem to nejedla, ale když jsem vypracovávala svou práci na angličtinu, docela mě to zaujmulo, zvláště proto, že by se tento pokrm mohl stát náhradou knedlíků, brambor apod. No kdyby jste to zkoušeli, tak mi dejte vědět :-).
INGREDIENCE - INGREDIENTS
125g hladké mouky || 125g pain flour
225ml plnotučného mléka || 225ml whole milk
2 vajíčka || 2 eggs
1/2 lžíčky soli || 1/2 teaspoon salt
3 lžíce hovězího výpeku, šťávy - nemusí být || 3 spoons beef dripping

PŘÍPRAVA - PREPARATION
1. Ve velké míse smíchejte dohromady mouku, mléko, vejce a sůl. Použijte elektrický mixér a šlehejte cca 5 - dokud nebude těstíčko bez hrudek. Zakryjte (např. utěrkou) a dejte do lednice přibližně na 1 hodinu.
2. Předehřejte si troubu na 220°C, připravte si pekáč s formou na muffiny - a do každé formičky kápněte šťávu z výpeku, pokud ho nemáte a děláte pokrm bez něj, kápněte do každé formičky olej. Dejte do trouby a až bude tuk horký, nalijeme do něj těsto. Pečeme přibližně 20 minut.
3. Pak troubu stáhněte na 190°C a pečte ještě asi tak 15 minut. Směs měla být krásně nafouklá, nadýchaná a dozlatova upečená.

1. In a large bowl, mix together the flour, milk, eggs and salt. Using an electric mixer, beat 5 minutes, until smooth. Cover and refrigerate 1 hour.
2. Preheat oven to 220 °C. Coat a 18x28cm (7x11 in) roasting tin with dripping. Preheat the tin 15 minutes so the dripping is hot and sizzling.
3. Remove the mixture from the refrigerator. Beat briefly, then scoop into the tin. Bake 20 minutes.
4. Lower oven temperature to 190 °C. Without opening the oven, continue baking 15 minutes. The mixture should be puffed and golden brown. Remove from oven and serve hot.

 

Be the first one to judge this article.

Comments

1 Pauline Secret | Web | 13. march 2012 at 15:52 | React

fajn fajn :D budu psát sem :)

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Advertisement